Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar
Robert Bosch Mechatronikai Intézeti Tanszék
belép
Bosch
Bosch Rexroth


Miskolci Egyetem - Bosch Miskolc konferencia

 
A Miskolci Egyetem és a miskolci Bosch telephely vállalatai a cégcsoport miskolci letelepedését követő időszaktól kezdődően jó kapcsolatokat ápolnak. Az együttműködés keretében igyekszünk a hallgatókkal megosztani az ipar legújabb eredményeit és törekszünk arra, hogy képet kapjanak arról, hogy az egyetemen tanultak miképpen hasznosulnak a mindennapi munka során.
Cégünk és az egyetem közötti együttműködés eddigi tapasztalatai azt mutatták, hogy a két fél hatékonyabban is tudná egymást támogatni akár kutatási, fejlesztési területen is. Azért, hogy az együttműködés minél sikeresebb legyen szükségesnek láttuk azt, hogy jobban megismerjük egymás tevékenységét. Ennek érdekében 2013. február 6-án egy egész napos konferenciát tartottunk, amelyre meghívtuk a Miskolci Egyetem Rektorát, prof. dr. Patkó Gyulát, valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar  tanszékeit. A konferencia keretében délelőtt az egyetemi tanszékek mutatták be a kutatási potenciáljukat, ezt követően pedig a miskolci Bosch szakemberei tartottak bemutatkozó és problémafeltáró előadásokat a saját osztályukról, területükről.
Bízunk abban, hogy a konferencia eredményeként sikerül a két intézmény közötti szakmai kapcsolatot szorosabbá és mindkét fél számára gyümölcsözőbbé tenni.

Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektorának előadása