Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar
Robert Bosch Mechatronikai Intézeti Tanszék
belép
Bosch
Bosch Rexroth


VII. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Verseny 2014

 
 
 V E R S E N Y K I Í R Á S
 
 
Az egri Bosch Rexroth Pneumatika Kft., valamint a budapesti Bosch Rexroth Kft. hetedik alkalommal hirdet versenyt felsőoktatási intézmények hallgatóinak, pneumatikus hajtással rendelkező járművek tervezésére és kivitelezésére.
 
Az elkészített „járművek” több versenyszámban mérik össze teljesítményüket: a megtett legnagyobb távolság, az ügyességi és a gyorsulási kategóriákban. A legfontosabb értékelési szempont a megoldás műszaki eredetisége és a kivitelezés technikai színvonala.
 
A versenyre egyetemi és főiskolai oktatási intézmények maximum 4 főscsapatai nevezhetnek (intézményenként és kategóriánként legfeljebb 3 csapat).
 
A versenyt két kategóriában hirdetjük meg:
 
-         Normál kategória: A nevezéskor valamennyi csapattagnak, a verseny napján pedig a
benevezett csapattagok közül minimum 2 főnek hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie.
-         Senior kategória: Azok a végzett hallgatók nevezhetnek, akik az előző évi versenyek valamelyikén részt vettek, és egykori alma materük biztosítja részükre a korábbi kész járművet. Ehhez a pneumobilhoz, újabb Rexroth elemeket nem biztosítunk, egyebekbenpedig a 2014 évi versenykiírásnak kell megfelelniük.
 
A nevezésnek tartalmaznia kell a felelős csapatvezető (műszaki felkészítő tanár) adatait, aki az adott intézmény oktatója, valamint a csapat kapcsolattartójának elérhetőségét (A kapcsolattartó lehet csapattag hallgató is.).
 
Vállalataink ismét meghirdetik a Telemetria versenyszámot a pályázó csapatok részére: kiegészítő vezérlési, adatgyűjtési és megjelenítési feladat formájában. Ennek a szabadon választható versenyszámnak a kiírása külön mellékletben található. (lásd: Versenykiírás -
Kiegészítő vezérlési, adatgyűjtési és megjelenítési versenyszám)
 
A versenyre szóló jelentkezést a honlapról is letölthető „Nevezési lapon” kell eljuttatni a nevezési címre.
 
A rendező vállalatok a versenyen részt vett hallgatóknak „Drive&Control Bizonyítvány”-t adományoznak, amelyben elismerik a versenyre való felkészülés során szerzett szakmai és személyes képességeiket.
 
A versenyen egy csapat járműve elnyeri a „Rexroth Legjobb Pneumobilja 2014” címet.
A „Rexroth Legjobb Pneumobilja 2014” csapat, valamint a verseny Normál kategóriájában valamennyi futam első három helyezettje és a Senior kategória összetett győztese értékes jutalomban részesül.
 
A versenyre szóló nevezések beküldési határideje: 2013. november 04.
A nevezési cím: Bosch Rexroth Pneumatika Kft.
3300 Eger, Bánki Donát u. 3.
illetve a pneumobil@rexrothpneumatics.com e-mail cím.
A verseny időpontja: 2014. május 16-17. (péntek-szombat)
További információ: www.pneumobil.hu