Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar
Robert Bosch Mechatronikai Intézeti Tanszék
belép
Bosch
Bosch Rexroth


Másodszor is nyert a ME-Kart!

 

2015. április 18-án a Papp László Budapest Sportarénában második alkalommal rendezték meg a Go-Kart, Go-Bosch versenyt, amelynek a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának leendő mérnökei ismét abszolút győzelmet arattak Senior kategóriában.

A rendezvényen nyolc magyar felsőoktatási intézmény tíz fiatal mérnökcsapata versenyzett. A csapatoknak önjáró gokartokat kellett építeniük, amelyek maguktól parkolnak, és a Bosch által kifejlesztett fúrógépből kellett önindítót, fűnyíróból pedig hibridhajtást készíteniük, amelyekkel a Boschtól kapott vadonatúj gokartokat kellett felszerelniük.

A senior csapatoknak még radarral és kamerával is el kellett látniuk a gokartot, majd ezek segítségével megvalósítani a sávtartást, az adaptív sebességtartó automatikát és a vészfékezés funkciót.

A díjakat ennek megfelelően összetett versenyszámok teljesítésével lehetett kiérdemelni, többek között a versenynapi eredményekkel és a fejlesztési időszak teljesítményeivel. Az értékelés szempontjai között a különböző komponensek technikai megvalósítása, eleganciája, kifinomultsága és fejlettsége mellett a csapatmunka és a projektmenedzsment is kiemelten fontos szerepet játszott.

A Miskolci Egyetem ME-KART csapata Senior kategóriában két díjat is elnyert. Övék lett a:

-        Legokosabb Gokart

-        Legjobb Csapatmunka 

Ezzel a kiváló teljesítménnyel megőrizték tavalyi helyüket és a Senior kategória abszolút győztesei lettek, amelynek nyereményét, a másfél millió forintot Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője adott át a csapat tagjainak:

Bak Zoltán Ferenc,

Balla Bence,

Bodolai Máté,

Borbély Máté,

Csendes Dániel,

Forgács Zsófia,

Fütő Szabolcs,

Gulyás Dávid,

Gulyás Eszter,

Juhász Péter,

Kiss Dávid,

Kiss Gábor,

Kovács Gergely,

L Kiss Márton,

Novák Jusztina,

Mázor Bence,

Salamon Balázs,

Sike Zoltán,

Szabó Tamás,

Turóczi Ádám.

A csapat felkészítő tanára Trohák Attila, Bosch mentoruk pedig Horváth Tibor volt.Gratulálunk a győzteseknek és a harmadik évhez is hasonló sikereket kívánunk!