Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar
Robert Bosch Mechatronikai Intézeti Tanszék
belép
Bosch
Bosch Rexroth


IsméT TAROLT EGYETEMÜNK CSAPATA A GO-KART, GO-BOSCH VERSENYEN

 

 

A Miskolci Egyetem ME-Kart csapata ismét elnyerte az Abszolút Gyöztes címet és a vele járó 1 500 000 Ft pénzjutalmat a 2016. április 23-án Budapesten megrendezett Go-Kart, Go-Bosch versenyen. Emellett még három meghirdetett kategóriában lett dobogós:

- Hatékony Gokart kategóriában III. helyezett,

- Intelligens Gokart kategóriában II. helyezett,

- Önjáró Gokart kategóriában I. helyezett.

A verseny során a csapatnak az előző két év fejlesztéseire alapozva kellett továbbépíteni az önjáró gokartot, és a versenyfelhívás szerint egy sor új feladat elvégzésére kellett felkészíteni a hétvégi versenyre.

A csapatot a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának mérnökhallgatói alkották, akik BSc- illetve MSc-tanulmányokat folytatnak különböző szakokon. A győztes csapat gépészmérnök, informatikus, villamosmérnök, mechatronikus és ipari termék- és formatervező hallgatókból állt, amely kivállóan tükrözi a Gépészmérnöki és Informatikai Kar sokoldalúságát és összefogását.

A csapat munkáját a 3 év során többek között két oktató Dr. Trohák Attila adjunktus és Dr. Szabó Tamás egyetemi docens segítette.

A három évre meghirdetett versenysorozat ezzel véget ért. A Miskolci Egyetem csapata kiválóan vette az akadályokat, és mindhárom évben megnyerte a versenyt. A versenyzők abban reménykednek, hogy mégis lesz folytatás a jövőben, és tovább okosodhat Szarvas, a kis önjáró gokart.

Gratulálunk a győzteseknek!