Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar
Robert Bosch Mechatronikai Intézeti Tanszék
belép
Bosch
Bosch Rexroth


                   X. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny 2017           

     

 

V E R S E N Y K I Í R Á S

 

 

Az egri Aventics Hungary Kft. tízedik alkalommal hirdet versenyt felsőoktatási intézmények hallgatóinak, pneumatikus hajtással rendelkező járművek tervezésére és kivitelezésére.

 

Az elkészített „járművek” több versenyszámban mérik össze teljesítményüket: a megtett legnagyobb távolság, az ügyességi és a gyorsulási kategóriákban. A legfontosabb értékelési szempont a megoldás műszaki eredetisége és a kivitelezés technikai színvonala.

 

A versenyre egyetemi és főiskolai oktatási intézmények maximum 4 fős csapatai nevezhetnek (intézményenként és kategóriánként legfeljebb 3 csapat).

A versenyt két kategóriában hirdetjük meg:

- Normál kategória: A nevezéskor valamennyi csapattagnak, a verseny napján pedig a benevezett csapattagok közül minimum 2 főnek hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie.

- Senior kategória: Azok a végzett hallgatók nevezhetnek, akik az előző évi versenyek valamelyikén részt vettek, és egykori alma materük biztosítja részükre a korábbi kész járművet. Ehhez a pneumobilhoz, újabb elemeket nem biztosítunk, egyebekben pedig a 2017 évi versenykiírásnak kell megfelelniük.

A nevezésnek tartalmaznia kell a felelős csapatvezető (műszaki felkészítő tanár) adatait, aki az adott intézmény oktatója, valamint a csapat kapcsolattartójának elérhetőségét (A kapcsolattartó lehet csapattag hallgató is.).

 

A versenyre szóló jelentkezést a www.pneumobil.hu  honlapról elérhető online felületen kell benyújtani 2016.10.31-ig.

A regisztrációs felület a www.pneureg.hu oldalról is elérhető magyar és angol nyelven.

 

A rendező vállalat a versenyen részt vett hallgatóknak „Pneumobil Bizonyítvány”-t adományoz, amelyben elismeri a versenyre való felkészülés során szerzett szakmai és személyes képességeiket.

A versenyen egy csapat járműve elnyeri az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2017” címet.

Az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2017” csapat, valamint a verseny Normál kategóriájában valamennyi futam első három helyezettje és a Senior kategória összetett győztese értékes jutalomban részesül.

 

A verseny időpontja: 2017. május 04-06. (csütörtök-szombat)

 

 

A szervező bizottság címe:    Aventics Hungary Kft.

                                                3300 Eger, Bánki Donát u. 3.

                   E-mail: pneumobil@aventics.com

                                                Web:    www.pneumobil.hu