Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar
Robert Bosch Mechatronikai Intézeti Tanszék
belép
Bosch
Bosch Rexroth


XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny 2018

V E R S E N Y F E L H Í V Á S
 
Az egri Aventics Hungary Kft. tizenegyedik alkalommal hirdet versenyt felsőoktatási intézmények hallgatóinak, pneumatikus hajtással rendelkező járművek tervezésére és kivitelezésére.
 
Az elkészített „járművek” több versenyszámban mérik össze teljesítményüket: a megtett legnagyobb távolság, az ügyességi és a gyorsulási kategóriákban. A legfontosabb értékelési szempont a megoldás műszaki eredetisége és a kivitelezés technikai színvonala.
 
A versenyre egyetemi és főiskolai oktatási intézmények maximum 12 fős csapatai nevezhetnek (intézményenként és kategóriánként legfeljebb 3 csapat). A verseny napján az egyes versenyszámokban az egyetemi csapatokat 4 fős „versenyzői team”-ek képviselik. A részleteket a Versenyszabályzat 4. pontja tartalmazza.
 
A versenyt két kategóriában hirdetjük meg:
 
- Normál kategória: A nevezéskor valamennyi csapattagnak, a verseny napján pedig a benevezett csapattagok minimum 75%-nak hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie.
 
- Senior kategória: Azok a végzett hallgatók nevezhetnek, akik az előző évi versenyek valamelyikén részt vettek, és egykori alma materük biztosítja részükre a korábbi kész járművet. Ehhez a pneumobilhoz újabb elemeket nem biztosítunk, egyebekben pedig a 2018. évi versenykiírásnak kell megfelelniük.
 
A nevezésnek tartalmaznia kell a felelős csapatvezető (műszaki felkészítő tanár) adatait, aki az adott intézmény oktatója és hivatalos képviselője, valamint a csapat kapcsolattartójának elérhetőségét (A kapcsolattartó lehet csapattag hallgató is.).
 
A verseny keretében az AVENTICS legmodernebb ipari elvárásoknak is megfelelő pneumatika elemeinek biztosítása mellett cégünk folyamatosan törekszik arra, hogy a pneumatika legfejlettebb vezérléstechnikai megoldásai is elérhetőek legyenek az induló csapatok számára. A Bosch Rexroth Kft. programozható vezérléstechnikai és telemetriai eszközei mellett ez évtől a National Instruments vezérléstechnikai megoldásainak használatára is lehetősége nyílik a csapatoknak. A részleteket a Versenyszabályzat 5.8 pontja tartalmazza.
 
A versenyre szóló jelentkezést a www.pneureg.hu honlapon kell benyújtani 2017.10.31-ig.
 
A versenyről bővebb információ a www.pneumobil.hu honlapon érhető el, magyar és angol nyelven.
 
A rendező vállalat a versenyen részt vett hallgatóknak „Pneumobil Bizonyítvány”-t adományoz, amelyben elismeri a versenyre való felkészülés során szerzett szakmai és személyes képességeiket.
 
A versenyen egy csapat járműve elnyeri az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2018” címet.
 
Az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2018” csapat, valamint a verseny Normál kategóriájában valamennyi futam első három helyezettje és a Senior kategória összetett győztese díjazásban részesül.
 
A verseny időpontja: 2018. május 10-11-12. (csütörtök-szombat)
 
A verseny helyszíne: Eger, Érsekkert.
 
A szervező bizottság címe:
 
Aventics Hungary Kft.
3300 Eger, Bánki Donát u. 3.
E-mail: pneumobil@aventics.com
Web: www.pneumobil.hu