Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar
Robert Bosch Mechatronikai Intézeti Tanszék
belép
Bosch
Bosch Rexroth


Befejeződött Prof. Dr. Dieter Schramm vendégelőadás-sorozata

 

Sikeresen befejeződött Prof. Dr. Dieter Schramm vendégelőadás-sorozata a Robert Bosch Mechatronikai Tanszék szervezésében. Schramm professzor a Duisburg-Esseni Egyetem (Németország) Mechatronikai Tanszékének vezetője és a Mérnöki Tudományok Karának dékánja.

Egyetemükön a mechatronika képzés erős természettudományos alapokra épül és gyakorlatorientált. Ez volt jellemző az itt tartott előadássorozatára is. Épített a mély matematikai, mechanikai és dinamikai tudásra, melyre szükség volt az előadás anyagának megértéséhez.

Az előadáson elhangzottakat szorosan követte a gyakorlati megvalósítás. A gyakorlati részt Wilden Lalo tartotta, melyen az elmélet gyakorlati megvalósítását mutatta be számos példán keresztül. A gyakorlaton a Matlab/Simulink és a Dymola szoftvercsomag gyakorlati alkalmazását ismerték meg a hallgatók mechatronikai és dinamikai feladatok megoldásán keresztül.

A gyakorlatokon megoldott feladatok és az elkészített programok a Dokumentumok menüpont alatt elérhetők, letölthetők.

Az előadássorozaton végzős MSc hallgatók, doktoranduszok és a miskolci Robert Bosch Power Tools KFt. dolgozói vettek részt. A hallgatók számára a kurzus vizsgával zárult, értéke 5 kredit. A dolgozók a tudásanyag elsajátítását igazoló oklevelet kaptak.